GTRK „Stavropolye“ karikas läheb Eestisse  0

Peaaegu nädal aega Kislovodskis võimlemismatil möllanud sportlikud kired asendusid tormiliste kiiduavaldustega. Lõppes 23. ülevenemaaline lahtine iluvõimlemise karikavõistlus GTRK „Stavropolye“.

Pinge kasvas iga võistluste päevaga. Kislovodskis said kokku tugevaimad võimlejad, kellest paljud olid suurte rahvusvaheliste võistluste osalejad ja auhinnasaajad. Kauneima spordiala vähemkogenud esindajatel oli tituleeritud graatsiatega aga väga raske konkureerida.

Neljasajast sportlasest pääses finaali 90. Meistersportlased ja meistersportlase kandidaadid demonstreerisid kohtunikele kohustusliku kava viimast ala.

Võistluste tulemuste põhjal osutusid meistersportlaste seas parimatest parimateks Eestis pärit kaksikud Bogdanovad. Pjedestaali tipus on Olga, kes viib kodumaale GTRK „Stavropolye“ karika, aste allpool on aga õde Viktoria. Sportlaste tulemuste vahe moodustas vaid kümnendikud punktist. Mõlemad graatsiad on maailma- ja Euroopa meistrivõistluste mitmekordsed osalejad ja auhinnasaajad.

Meistersportlase kandidaatide seas juhtis kindlalt Krasnodarist pärit võimleja Tamara Postrigan. Esimese järgu sportlaste seas osutus tugevaimaks Rostovi oblastist pärit sportlane Alina Ermolova.

Noored graatsiad said medalid ja meened.

„Avaldan teile väikese saladuse. Kui me 23 aastat tagasi otsustasime, millise spordiala GTRK karikavõistlused korraldada, küsiti meilt, milleks meil seda vaja on. Meie peamine eesmärk on kajastada koduse Stavropolye ning praegu ka Põhja-Kaukaasia elu. Ainult informeerida on oluline, kuid kui me veel ka kasvatame… Võib lihtsalt kutsuda üles tervislikule eluviisile, kuid võib ka korraldada võistlused, et tuleks kokku lapsed kogu Venemaalt,“ märkis GTRK „Stavropolye“ Pyatigorski linnas asuva territoriaalse osakonna juhataja Adžaut Ibragimov.

2012. a võistlused osutusid viimaste aastate suurimateks. Kislovodski tuli üle 400 võimleja 40 Venemaa linnast ning lähivälismaalt.
Kislovodski linnapea Natalia Lucenko avaldas võistluse korraldajatele ja GTRK-le „Stavropolye“ selle algatuse eest tänu ning tunnistas, et tal on väga meeldiv, et läbiviimiskohaks on valitud just Kislovodsk.

23. ülevenemaalise lahtise iluvõimlemisvõistluse ametlikuks partneriks sai ettevõtete grupp „Baisad“ ning auhinnad pani välja ettevõte „San-san“.

Täpselt aasta pärast tulevad noored graatsiad taas Kislovodski, et võidelda peaauhinna GTRK „Starvopolye“ karika eest.

 

http://www.stavropolye.tv/sport/view/46699

No Comments Yet

Leave a Reply