Eesti meister iluvõimlemises 2011 kavatseb ka sel aastal pjedestaali kõrgeimale astmele tõusta  0

Eesti meister 2011, paljude maailmakarikate ja maailmakarikaetappide osaleja ning rahvusvaheliste võistluste auhinnasaaja Viktoria Bogdanova jagas veebilehega Buduaar.ru oma suurepärase füüsilise vormi ning väga hea tuju saladusi ning samuti rääkis müstilisest sidemest tema ja ta kaksikõe vahel.

 

Iluvõimlemisega tegeleb Viktoria alates 5. eluaastast. Hetkel õpib ta Tallinna Läänemere Gümnaasiumi 10. klassis. Enda kohta räägib ta järgmist: „Sport on minu elu. Olen väga rõõmus, et tegelen armastatud asjaga ning seda kõik tänu minu vanematele. Ma ei kahetse absoluutselt, et kauges lapsepõlves andsid nad mu iluvõimlemisse – sport distsiplineerib ja kasvatab. Sel ajal kui minu eakaaslased lähevad pärast kooli õue, lähen mina trenni ning töötan harjutuste kallal. Õhtuti teen aga õppetükke. Treenin 3-4 tundi päevas, suvel aga 3-4 tundi nii hommikul kui õhtul. Käin spordikogunemistel ja –laagrites, tänu millele olen juba paljusid riike külastanud: Prantsusmaa, Venemaa, Aserbaidžaan, Itaalia, Kanada, Jaapan. Ootan iga kord järgmisi võistlusi, et kohtuda oma sõpradega – teistest riikidest pärit sportlastega“.

Praegu treenib Viktoria eriti kõvasti, kuna üsna pea toimuvad Eesti Meistrivõistlused 2012, kus kangelanna, tema jutu järgi, kavatseb taas pjedestaali kõrgeimale astmele tõusta.

Rõngas, kurikas, lint, pall – mis Vikale kõige hingelähedasem on? Ta vastab: „Kõige rohkem meeldib mulle pall, kuna sellega on võimalik luua õrnu kompositsioone rahuliku muusika järgi. Veel meeldib mulle lint, kuna see on iluvõimlemises kõige ilusam vahend ning pealtvaatajail on alati huvitav lindiharjutusi jälgida. See on muide kõige keerulisem vahend“.

Oma suurepärase füüsilise vormi kohta räägib Viktoria: „Võimlemise tõttu kujuneb hea rüht ning ilus figuur. Mõnikord peab hoiduma magusast, et treener ei vihastaks ja ei kurjustaks. Kaalun end iga päev, kuid dieete ei pea, sest kui on suured koormused, siis süüa võib kõike“. Siiski püüab Vika nagu ka kõik sportlased toituda õigesti. Kõige rohkem eelistab ta keedetud juurvilju, liha ja värskeid salateid. Armastab väga puuvilju, hoidub krõpsudest, gaseeritud jookidest ja hamburgeritest.

Viktorial on kaksikõde ning müstilisest sidemest temaga räägib kangelanna järgmist: „Tegeleme õega koos spordiga. Väga tihti on nii, et tunneme sama. Näiteks, kui ma olen võistlustel ning Olga trennis, tunneb mu õde samu tundeid, mida minagi: ärevust, närvitsemist jne. Juhtub ka nii, et koolis või sõpradega suheldes vastame küsimustele kooris ning ühesuguse intonatsiooniga. Lisaks me igatseme üksteist väga, kui kumbki meist on ära sõitnud“.

On olemas ka arvamus, et kaksikutel on vaatamata nende välimisele sarnasusele väga erinevad iseloomud. Vika on aga kindel vastupidises: „Arvan, et meil on sarnased iseloomud: oleme sihikindlad, kannatlikud ja usaldavad. Meil on ühesugused maitsed ja huvid. Veedame väga palju aega koos. Siiski võin ära märkida, et Olja on lahkem ja kohusetundlikum. Tal on paremini arenenud stiilitunnetus, kuid mul õnnestub paremini värvide valimine. Õppeainetest läheb Oljal koolis paremini keeleõppes, minul aga matemaatikas“.

Vika õde tegeleb samuti iluvõimlemisega, võistlustel osalevad nad samuti koos, kuid sellele vaatamata ei konkureeri nad üksteisega kunagi: „Võistlustel võistleme sageli üksteisega, kuid kadedust või konkurentsi meil pole kunagi. Oleme alati rõõmsad, kui kumbki meist saab medali või sõidab kaugele maale. Treeningutel aitame üksteist alati ning kui midagi ei õnnestu, püüame moraalselt toetada“.

Lähituleviku plaanidest räägib kangelanna: „Ma tahan väga osaleda olümpiamängudes. Samuti tahan astuda oma lemmiktreeneri Galina Kedrina jälgedes – saada iluvõimlemise treeneriks, et kasvatada uusi tšempione“.

 

Maria Luisa

http://buduaar.ee/Article/article/chempionka-estonii-2011-po-khudozhestvennoj-gimnastike-namerena-i-v-etom-godu-vstat-na-vysshuyu-stupen-pedestala

No Comments Yet

Leave a Reply