Iluvõimlemise karikavõistlus GTRK „Stavropolye“ on lõppemas  0

Kislovodskis lõppeb täna 23. ülevenemaaline lahtine iluvõimlemise karikavõistlus GTRK „Stavropolye“. Neljasajast võistlejast pääses finaali vaid 90.

Kui esimesel võistluse päeval olid võimlejad sitked, siis praegu, mil finaalini on jäänud vaid viimane pingutus, ei pea paljude sportlaste närvid enam vastu.

Venitusplatsil on nii õnne- kui pettumuspisaraid: sõnakuulmatud vahendid aina libisevad käest ning automaatsuseni viimistletud liigutused ununevad tormiliste emotsioonide tõttu. Enne vaibale minemist tuleb sportlastel end aga kätte võtta.

Seda kinnitab ka rahvusvahelise klassi meistersportlane Venemaa teenekas treener Galina Šafrova: „Võistlused toimuvad suure kirgede, emotsioonide, tehnika ja ilu ning virtuoossuse pinevuses“.

Kõikidel võistluse päevadel võistlevad noored graatsiad mitmevõistluses ja rühmaharjutustes. Žüriiliikmete sõnul on võitja määramine väga keeruline – Kislovodski on kogunenud tugevaimad sportlased.

Vaheetapil moodustab paljude võimlejate tulemuste vahe vaid kümnendikud punktist. Just selline konkurents tekkis kaksikute Olga ja Viktoria Bogdanova vahel. Mõlemad Eesti võimlejad on mitmekordsed maailma- ja Euroopa meistrivõistluste osalejad ja auhinnasaajad. Tüdrukud tunnistavad, et konkureerivad omavahel küll veidi, kuid rõõmustavad alati üksteise edu üle.

Kui praegu on sportlaste jaoks põhiline enesevalitsus, siis esimesel võistluste päeval muretsesid võimlejad kõige rohkem sünkroonsuse pärast – nad esinesid rühmaharjutustega. Edukas esinemine vaibal on võimalus kinnitada kvalifikatsioonilist järku.

 

http://www.stavropolye.tv/sport/view/466607

No Comments Yet

Leave a Reply